Street art zones brengen extra kleur in Halenstraat en Konijnenwei

Street art zones brengen extra kleur in Halenstraat en Konijnenwei

30/6/2023

Tijdens de zomer organiseert district Antwerpen tijdelijke street art zones. In juli komt er een zone aan de Halenstraat (Antwerpen Noord), in augustus volgt de Konijnenwei (Antwerpen Zuid). Naast gratis workshops om de graffiti-skills te verbeteren, mag de muur door iedereen gebruikt worden. Aan het einde van het traject zorgt een professionele graffitikunstenaar voor een permanente muurschildering die de buurt zal sieren.

De Antwerpse artieste Pink Painter laat zich inspireren door het thema 'Helden van Antwerpen Noord' voor de definitieve mural aan de spoorwegmuur langs de Halenstraat. A Squid Called Sebastian (ASCS) steekt containerconstructie Agora op de Konijnenwei in een nieuw jasje.

Femke Meeusen (districtsschepen voor cultuur): “Street art is populairder dan ooit. En ook in ons district zijn er echte pareltjes te ontdekken in het straatbeeld. Met dit project voorziet district Antwerpen nieuwe artistieke eyecatchers die onze inwoners kunnen bewonderen. Ook belangrijk: we geven kansen aan nieuw talent. De gratis workshops zijn ideaal om je techniek te verbeteren of voor het eerst creatief aan de slag te gaan met een spuitbus.”

Programma

Street art zone juli | Halenstraat (2060 Antwerpen)

 • zondag 2 juli | 13 tot 18 uur
  ​De zone wordt feestelijk geopend met gratis graffiti-workshops en demonstraties. Werk mee aan het kleurrijke ontwerp voor de muur langs de spoorweg (vlak aan de watertorens). Of doe er suggesties voor het muurontwerp met als thema ‘Helden van Antwerpen Noord’.
 • zondag 9 en 16 juli | om 13.30 & 17 uur
  ​Gratis workshops om onder begeleiding je graffiti-skills te verbeteren. Reserveren is verplicht. Locatie: Halenstraat (spoorwegmuur aan de watertorens).
 • zondag 2 tot vrijdag 21 juli
  ​Iedereen mag vrij gebruik maken van de street art zone. Op 22 juli start de realisatie van de definitieve mural.
 • zondag 30 juli | 13 tot 18 uur
  ​Het muurontwerp ‘Helden van Antwerpen Noord’ van Pink Painter wordt ter plaatse afgewerkt en feestelijk voorgesteld.

Street art zone augustus | Konijnenwei (2018 Antwerpen)

 • zondag 6 augustus | 13 tot 18 uur
  ​De zone wordt feestelijk geopend met gratis graffiti-workshops en demonstraties.
  ​Werk mee aan een opvallend ontwerp op dit monumentale kunstwerk. 
 • zondag 13 en vrijdag 25 augustus | om 13.30 & 17 uur
  ​Gratis workshops om onder begeleiding je techniek te verbeteren. Reserveren is verplicht. De workshops vinden plaats bij buurthuis Unik (Fransenplaats 1, 2018 Antwerpen).
 • zondag 6 tot vrijdag 18 augustus
  Iedereen mag vrij gebruik maken van de street art zone. Op 19 augustus start de realisatie van de definitieve mural.
 • zondag 27 augustus | 13 tot 18 uur
  Het ontwerp ‘Agora’ van A Squid Called Sebastian (ASCS) wordt ter plaatse afgewerkt en feestelijk voorgesteld. ​

Meer informatie over de street art zones via www.districtantwerpen.be of deze rechtstreekse link. Alle workshops zijn gratis, reserveren is verplicht.

De street art zones worden georganiseerd in samenwerking met Erfgoedlab en kunstenorganisatie Wallin’.

Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking
Geert Gielis projectdeskundige cultuur, district Antwerpen

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen