Tuinfeest Harmonie garandeert een gezellige en muzikale namiddag voor bewoners op zaterdag 20 mei

Tuinfeest Harmonie garandeert een gezellige en muzikale namiddag voor bewoners op zaterdag 20 mei

21/4/2023

Het wordt een jaarlijkse traditie, het Tuinfeest Harmonie. Bewoners van alle leeftijden zijn op zaterdag 20 mei tussen 11 en 20 uur welkom in het Harmoniepark en in de Harmoniezaal. Het muzikale programma, de animatie en de activiteiten die dag staan in het teken van de belle époque. De dag starten met een picknick hoort daar ook bij, bestellen kan vanaf nu. 

"Deze tweede editie van het Tuinfeest Harmonie start een jaarlijkse traditie op. Van jong tot oud, bewoners genieten samen van de historische en muzikale geschiedenis van het Harmoniegebouw. De belle époque is de tijdsgeest van de eerste gloriejaren van het Harmoniegebouw. Het programma voorziet muziek, activiteiten en amusement voor alle leeftijden. Een ideale familie-uitstap in een prachtige omgeving", vertelt Charlie Van Leuffel, districtsschepen voor feestelijkheden.

Picknick

Bewoners kunnen samen picknicken in het Harmoniepark. Vanaf nu kunnen ze een picknickpakket bestellen voor 2 of 4 personen, enkel het picknickdeken moeten ze zelf meebrengen. Er zullen ook verschillende foodtrucks staan, zodat er ook zonder reservatie iets kan gedronken en gegeten worden. Een picknickpakket bestellen kan via www.districtantwerpen.be/tuinfeest of via deze rechtstreekse link.

Animatie in het park

Volksspelen, een belle époque-knutselhoek, een zweefmolen, zeepbellen en fietsen op een hoge Bi zorgen ervoor dat de kinderen zich niet vervelen. Een echte parkwachter en een enthousiaste gids (die rondleidingen geeft in het Harmoniegebouw) houden de sfeer erin. Iedereen kan op de foto met belle époque-attributen om de dag te vereeuwigen.

Muzikaal programma

Tuinfeest Harmonie, dat is ook een streepje muziek. In de Harmoniezaal genieten bezoekers van een dansinitiatie en gooien ze de beentjes los. Oxalys, een kamermuziekensemble, start het muzikale programma om 13 uur. Dit ensemble vindt zijn basisrepertoire in de belle époque. Het kinderkoor Zing Zang Zong verenigt kinderen van verschillende afkomst en toont waarmee ze wekelijks bezig zijn. Om 16 uur wordt het podium gevuld door het Vlaams Symfonisch Orkest , een orkest met zowel professionelen als amateurs. Tussendoor worden de beentjes losgegooid tijdens een dansinitiatie folk. Afsluiten doet Korsakov trio met Anne Mie Gils om 18.45 uur. 

Bakkenliedjes, een retro 78-toeren DJ, zorgt voor een vrolijke muzikale noot gedurende de volledige dag (in het Harmoniepark) en stuurt iedereen bij afloop met een grote glimlach naar huis. ​ ​

Praktisch

zaterdag 20 mei 2022
​van 11 tot 20 uur
​Harmoniepark en Harmoniezaal
​gratis inkom
www.districtantwerpen.be/tuinfeest
Facebook-event

Ook feest op 21 mei

Op zaterdag 20 mei kan iedereen genieten van een gezellige dag tijdens het Tuinfeest Harmonie en op zondag 21 mei brengt de Brasspartij het Harmoniepark tot leven. Vier brassbands strijden voor de eer tussen 13.30 en 19 uur. Meer informatie over de Brasspartij op www.districtantwerpen.be of deze rechtstreekse link.

Felix Lion projectdeskundige cultuur en evenementen, district Antwerpen
Charlie Van Leuffel districtsschepen bevoegd voor sport, communicatie, innovatie, evenementen & feestelijkheden

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen