Skip to Content
Unieke slagkooien voor cricket, vernieuwd volleybalterrein en 3X3 basketbalterrein in Park Spoor Noord

Unieke slagkooien voor cricket, vernieuwd volleybalterrein en 3X3 basketbalterrein in Park Spoor Noord

5/06/2022

De werken aan de sportterreinen in Park Spoor Noord zijn definitief afgerond. Het reeds bestaande volleybalterrein werd verlegd en vernieuwd, en er werden vier slagkooien voor cricket aangelegd. Die slagkooien in publieke ruimte zijn een primeur in Europa. In een eerdere fase werd reeds het allereerste 3X3 basketbalterrein in Antwerpen aangelegd.

District Antwerpen investeert voortdurend in publieke ruimte. In Park Spoor Noord wordt veel cricket gespeeld. Om de veiligheid van de buurtbewoners en de parkbezoekers te garanderen, was er nood aan een veilig sportterrein dat geschikt was voor het oefenen van de slag. Het bestaande volleybalterrein is verlegd en vernieuwd, en waar vroeger het volleybalterrein was, zijn er vier volwaardige slagkooien, van elk 28 meter lang, voor cricket aangelegd. Deze slagkooien zorgen ervoor dat cricketspelers veilig hun slag kunnen oefenen. Zo hinderen ze de bewoners en andere parkbezoekers niet.

Charlie Van Leuffel, districtsschepen voor sport, stelt met trots de sportterreinen voor: "Samen met lokale partners realiseerden we een uniek sportterrein om de slag van cricket te beoefenen. Nergens in Europa vind je slagkooien voor cricket in publieke ruimte. Als districtsschepen wil ik ervoor zorgen dat alle inwoners laagdrempelig kunnen sporten. Naast de populaire sporten zoals basket en voetbal, was het nu tijd om voorzieningen voor deze opkomende sport, cricket, aan te leggen."

De aanleg van de slagkooien voor cricket en het volleybalterrein vormen het sluitstuk van de vernieuwing van de drie sportterreinen in Park Spoor Noord. In 2021 werd reeds het toenmalige basketbalterrein omgevormd naar het allereerste 3x3-basketbalterrein in Antwerpen. Deze vrij jonge discipline is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de populairste urban teamsporten. In de week van 20 juni vindt ook het WK 3x3-basketbal plaats in onze stad.

Deze sportterreinen bevinden zich in Park Spoor Noord aan de Viséstraat ter hoogte van huisnummers 80 en 82. Ze werden dit weekend feestelijk en sportief geopend voor de buurtbewoners met sportinitiaties (cricket, volleybal en 3x3 basket) en demowedstrijden.

Benjamin Spoelders projectdeskundige sport, district Antwerpen
Charlie Van Leuffel districtsschepen bevoegd voor sport, communicatie, innovatie, evenementen & feestelijkheden
3X3-basketterrein
3X3-basketterrein

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen