Vernieuwd skatepark Park Spoor Noord ingehuldigd met urban feest

Vernieuwd skatepark Park Spoor Noord ingehuldigd met urban feest

2/9/2023

Het skatepark in Park Spoor Noord kreeg een uitgebreide opfrisbeurt. De indrukwekkende skatebowl werd in juni al grondig aangepakt. Daarna kreeg het aanpalende streetpark tal van nieuwe toestellen zoals quarterpipes en flat rails. Op zaterdag 2 september werd het vernieuwde skatepark officieel ingehuldigd met een urban skatefeest voor de hele buurt. 

Charlie Van Leuffel (districtsschepen bevoegd voor sport): ‘Het skatepark aan Park Spoor Noord wordt het hele jaar door intensief gebruikt en was bijgevolg aan een opknapbeurt toe. Met de gerenoveerde skatebowl en de nieuwe skatetoestellen zorgen we opnieuw voor een volwaardig skatepark. Het einde van de renovatiewerken vierden we tijdens het openingsfeest met een mix van gratis initiaties en spectaculaire demonstraties van Skateboard Academy vzw. Hopelijk krijgen zo nog meer Antwerpenaars de skatemicrobe te pakken. Het skatepark is er alvast klaar voor!”

Gladdere skatebowl

De skatebowl ligt er al sinds 2008 en was dus aan vernieuwing toe. In juni 2023 werden de uitgebreide werken afgerond. Een gladdere en opgefriste bowl laat skaters opnieuw vlot skaten. 

Nieuw streetpark

Begin augustus werden de werken aan het streetpark opgestart. Skaters en steppers van alle leeftijden en alle niveaus kunnen zich vanaf nu uitleven in een streetpark met de volgende toestellen:

  • Quarterpipe met platform
  • Curb cut met ledges, rail en wembleygap
  • Street quarterpipe
  • Street bank met straight ledge
  • Flat rail rainbow
  • Bank met platform
  • Tribune Bench Tokyo

Straatgenoten

De officiële opening van het skatepark vond plaats tijdens Straatgenoten, een groots urban festival in en rond sporthal SPRK. Naast het vernieuwde skatepark konden alle skaters en parkbezoekers zo ook genieten van 3X3 basketbal, een sneakermarket, freerunning met de World Chase Tag, break-demo’s, circusacts en dj's.

Charlie Van Leuffel districtsschepen bevoegd voor sport, communicatie, innovatie, evenementen & feestelijkheden
Benjamin Spoelders projectdeskundige sport, district Antwerpen
Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen