Skip to Content
Vernieuwde Vikingspeeltuin geopend op Linkeroever

Vernieuwde Vikingspeeltuin geopend op Linkeroever

15/9/2022

Aan de Thonetlaan en de Charles De Costerlaan kunnen kinderen zich uitleven in een heus Vikingdorp. Recent werden 2 bestaande speeltuinen vervangen. De speeltuinen hebben elk hun eigen invulling en aangepaste speelplekken voor groot en klein.

Tom Van den Borne, districtsschepen voor jeugd: "In het speelweefselonderzoek Linkeroever werden deze locaties aangehaald als geschikt voor het inrichten van een speelterrein. De bestaande speelterreinen voldeden niet meer. Het is dan ook fijn dat de kinderen hier een vernieuwde, ruime en gevarieerde buitenspeelplek kregen. Niet alleen met speeltuigen, maar ook met natuurlijke spelaanleidingen."

Vikingboot en toegankelijke vlonder

De zuidelijke zone van de speeltuin is een meer actieve zone. Daar staat een Vikingboot en een Vikingdorp langs een centrale steiger. De centrale vlonder is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.

In de noordelijke zone staat een reuzegrote toren met glijbaan in Vikingthema. Er zijn ook kruip-, klim- en klautermogelijkheden.

Groen en een pad met spelprikkels

De twee zones zijn verbonden met een pad met spelprikkels. De hele speeltuin kreeg glooiende heuvels en vormgevend struikgewas.

Tom Van den Borne districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken, jeugd, senioren, leefmilieu
Isa Jollings consulent publieke ruimte, district Antwerpen

 

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen