Skip to Content
Vliegerhappening op Linkeroever

Vliegerhappening op Linkeroever

25/05/2022

Op zondag 29 mei vindt de Vliegerhappening plaats in park Middenvijver op Linkeroever. De Vliegerhappening, dat is kinderanimatie, workshops, hapjes en drankjes, een gezellige groene omgeving… en vooral heel veel vliegerplezier.

Zelf vliegers maken en slingeren aan de trapeze

Tijdens de Vliegerhappening is er doorlopend animatie. Bezoekers kunnen zelf een vlieger maken, reuzenbellen blazen of boetseren. Echte durvers kunnen initiaties slackline en zelfs trapeze volgen. Kinderen ontdekken de springkastelen en het DeVanHut speelfort en genieten van kinderanimatie met FroeFroe's Pretpakket. 

Trampoline-acrobaten, circus en trapeze-acts

De trampoline-acrobaten van Flying Acrobats, de circustoeren van Villa Verdraaid en de trapezedemonstratie van Ell Circo Dell Fuego zorgen voor adembenemende momenten.

De Vliegerhappening is een unieke belevenis. Iedereen is welkom op Linkeroever voor een namiddag vliegeren en genieten van prachtige, traditionele vliegers van de lokale Afghaanse gemeenschap. Ondertussen is er heel wat animatie en een breed aanbod van verenigingen uit de wijk”, blikt districtsschepen voor cultuur Femke Meeusen vooruit.

Tijdens de Vliegerhappening geven de plaatselijke verenigingen de bezoekers graag informatie over hun activiteiten tijdens een gezellige verenigingenmarkt. Zij bieden ook een hapje en een drankje aan terwijl de vliegeraars voor spektakel zorgen.

Praktisch

  • weide van Park Middenvijver (Blancefloerlaan ter hoogte van halte Sporthal) op Linkeroever
  • 13 tot 18 uur
  • gratis

De Vliegerhappening is mogelijk dankzij de medewerking van Bert Maetens en de kite-gemeenschap, de verenigingen en organisaties van Linkeroever, Elsschot en de Afghaanse gemeenschap.

Sophie Goyvaerts coördinator wijkwerking cultuur Linkeroever, stad Antwerpen
Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen