Vliegers en acrobatie op Linkeroever

Vliegers en acrobatie op Linkeroever

30/5/2024

Op zondag 2 juni strijkt de Vliegerhappening weer neer op Linkeroever. Spektakel verzekerd met acrobaten en ​ vliegerstunts. Wie waagt zich aan de vlieginitiaties met Ell Circo D'ell Fuego? Veilig op de grond kan iedereen meebouwen aan een speeltuig van 80 meter lang en genieten van de verenigingenmarkt en het terras.

Acrobatie en spektakelshows

Tijdens een gloednieuw vliegspektakel maken de Fantastic Flying Fuegos de dansvloer én het luchtruim onveilig, met sensationele flightbattles en vliegende discoballen. Nadien nodigen ze ook het publiek uit in hun fantastisch vliegend universum. Tijdens vlieginitiaties kunnen kinderen (vanaf 1m30), jongeren en volwassenen zich aan een luchtdoop op de vliegende trapeze wagen.

Met alleen maar een klimgordel bevestigd aan een touw trotseert een danseres de zwaartekracht. De wereld wordt letterlijk op zijn kant gezet in Sky Lines met Sylvia Idelberger. De show speelt 3 keer.

De Vliegerhappening op Linkeroever belooft weer een mooi spektakel te worden. Dit gratis evenement is intussen een vaste waarde voor klein en groot, van Linkeroever en ver daarbuiten. De lokale verenigingenmarkt versterkt ook de lokale verankering. Ik kijk weer uit naar de acrobatische toeren, maar ook naar een fijn moment waar heel wat (buurt)bewoners samenkomen", zegt Femke Meeusen, districtsschepen voor cultuur.

Animatie, workshops en verenigingenmarkt

Bezoekers kunnen zelf een vlieger bouwen en leren vliegeren met Bert Maetens. Samen met kinderen en (klein)kinderen meebouwen aan een gigantische speeltuin of een reuzelange Mexicaanse slinger maken met stukjes stof uit de kleurrijke hoepelrok van een rondrijdende dame? Ook dat kan!

Tijdens de Vliegerhappening geven de plaatselijke verenigingen informatie over hun activiteiten tijdens een gezellige verenigingenmarkt. Zij bieden een hapje en een drankje aan terwijl de vliegeraars voor spektakel zorgen.

Meer info

Femke Meeusen districtsschepen bevoegd voor cultuur, participatie en wijkwerking
Noureddine El Jalti projectmedewerker, stad Antwerpen

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen