Volg initiatie veldrijden op het parcours van de Scheldecross

Volg initiatie veldrijden op het parcours van de Scheldecross

21/12/2023

Niet vies van wat modder en klaar om in de sporen van een echte wereldkampioen te treden? Op vrijdag 22 december kunnen wielerliefhebbers crossen op hetzelfde parcours als de profs tijdens een gratis initiatie veldrijden.

Op zaterdag 23 december is Linkeroever het decor voor de wereldbeker cyclocross. Een dagje vroeger organiseert district Antwerpen in samenwerking met Jespo initiaties op het officiële parcours van de Scheldecross.

Districtsschepen voor sport Charlie Van Leuffel: “Na de succesvolle editie van vorig jaar, kan je ook dit jaar het uitdagende parcours van de Scheldecross weer komen uittesten. In de prachtige omgeving van het Sint-Annastrand kan je crossen door het zand op hetzelfde parcours waar de profs de dag nadien op zullen fietsen. Het belooft weer een unieke sportieve ervaring te worden voor alle deelnemers!”

Deelnemers kunnen met een eigen fiets (cyclocross of mountainbike) komen of een fiets ontlenen bij de uitleendiensten van Sporting A. Deelnemen kan vanaf 12 jaar.

Praktisch

  • vrijdag 22 december van 12 tot 13.30 uur
  • Sint-Annastrand (Wandeldijk), 2050 Antwerpen-Linkeroever
  • Alle deelnemers zijn verzekerd
  • Gratis, inschrijven verplicht via deze link

Meer informatie over de initiaties veldrijden (op 22 december) via deze rechtstreekse link.
​Meer informatie over UCI Wereldbeker veldrijden (op 23 december) in het officiële persbericht.

Charlie Van Leuffel districtsschepen bevoegd voor sport, communicatie, innovatie, evenementen & feestelijkheden
Benjamin Spoelders projectdeskundige sport, district Antwerpen

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen