Zet bijen in de bloemetjes tijdens infomarkt in Harmoniepark

29/5/2023

Tijdens de Week van de Bij (van 28 mei tot 4 juni) worden bijen in de bloemetjes gezet. Het is een week boordevol positieve acties rond bijen en het leefmilieu. Op woensdag 31 mei organiseert district Antwerpen een interactieve infomarkt in het Harmoniepark. Er zijn bijzondere activiteiten voor jong en oud. 

Tom Van den Borne (districtsschepen voor leefmilieu en groenvoorziening & parken): “In district Antwerpen ijveren we elk jaar mee voor het welzijn van de bij. Ontdek in het Harmoniepark op een leuke manier wat je kan doen voor het behoud van de bijen. Als districtsbestuur waken we er zelf ook over om veel bijenvriendelijke beplanting aan te planten en zetten we bewust in op extensief maaibeheer. Via onze vergroeningsactie Buurt in bloei sporen we onze inwoners trouwens ook aan om met onze hulp hun straat of gevel gratis te vergroenen. Want meer groen zorgt voor meer bijen."

Programma

  • 14 tot 16 uur: infostandje Natuurpunt. Stel er al jouw vragen over bijen en bijenvriendelijke planten.
  • 14 tot 16 uur: workshop bijenhotel maken. Houthart helpt je een knus bijenhuisje te maken met hout en bamboe.
  • 14 tot 16 uur: ‘Pollinator Park’, educatieve film met VR-bril. Zet een VR-bril op zoem naar hartenlust door virtual reality.
  • 14 tot 16 uur: workshop zaadbommen maken

Geniet doorlopend van bio appeltjes en appelsap.

Praktische informatie

  • woensdag 31 mei, vanaf 14 uur
  • Harmoniepark, 2018 Antwerpen (aan het grasveld voor het Harmoniegebouw)
  • gratis, zonder inschrijving
Tom Van den Borne districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken, jeugd, senioren, leefmilieu
Anja van Stappershoef projectdeskundige groenprojecten, district Antwerpen

 

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen