Zomer Mee in juli en augustus

29 juni 2023

Zomer Mee is hét aanbod voor kinderen en jongeren in district Antwerpen deze zomer. Skaten, dansen, 3x3 basket, alles op wieltjes, crea en spel én street art. Allemaal op de pleintjes in het district.

Initiaties Skate en Alles op Wieltjes

Deze zomer zijn er in juli op 4 locaties gratis skate-initiaties. Iedereen is welkom, telkens van 10 tot 12 uur op maandag en woensdag. De initiaties starten op het Kiel, reizen dan naar Linkeroever, het Stadspark en de Scheldekaaien.

Elke dinsdag en donderdag gaan de monitoren van district Antwerpen bovendien naar het plein aan de Zappa op het Kiel met stepjes, inline skates en skateboards. Altijd al eens willen uittesten en 6+? Kom gratis meedoen tussen 10 en 17 uur.

"We bieden de kinderen en jongeren van ons district deze zomer een heel gevarieerd aanbod aan, op verschillende pleintjes in de wijken. Zo is er voor iedereen wel iets in de buurt. Ook de activiteiten van de partners die we ondersteunen, namen we op in een overzicht. Zo kunnen zoveel mogelijk kinderen gratis spelen, sporten, dansen en zich creatief uitleven", zegt Tom Van den Borne, districtsschepen voor jeugd.

Antwerpen Danst voor kinderen en jongeren

Elke donderdag in juli en augustus is er gratis dansinitiatie voor kinderen en jongeren op een plein in het district. In juli op de parking van Beerschot op het Kiel, op de hoek van de VII-de Olympiadelaan en de Atletenstraat. In augustus op de Sint-Andriesplaats. Telkens van 16 tot 17.30 uur. Vanaf 14 uur is iedereen al welkom voor crea, sport en spel met fantastische monitoren.

3x3 basket en street art zones

In juli, augustus en september kunnen kinderen en jongeren aansluiten bij gratis 3x3 initiaties op het De Coninckplein, de Sint-Andriesplaats, de Beatrijslaan en in Park Spoor Noord.

Tijdens de zomer organiseert district Antwerpen ook twee tijdelijke street art zones. In juli zijn er verschillende gratis workshops in de Halenstraat, in augustus aan de Konijnenwei.

Het volledige programma van Zomer Mee en meer informatie vinden geïnteresseerden op www.districtantwerpen.be/zomermee.

Tom Van den Borne districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken, jeugd, senioren, leefmilieu
Tine Van Wyngaerden Projectdeskundige jeugd, district Antwerpen

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen