Skip to Content
Persuitnodiging: Vier Moederdag aan bib Kielpark, maar dan Anders!

Persuitnodiging: Vier Moederdag aan bib Kielpark, maar dan Anders!

10/8/2022

Op maandag 15 augustus viert Antwerpen alle mama’s. Buurt in Bloei zet alle Kielse mama’s op die dag in de bloemetjes aan bibliotheek Kielpark. Letterlijk.

Speciaal voor Moederdag verandert district Antwerpen samen met bierbrouwerij Anders! de bibliotheek in een groene, gezellige ontmoetingsplek én afhaalpunt voor gratis groen. Met deze opvallende actie wil district Antwerpen het groenproject Buurt in Bloei onder de aandacht brengen. Iedereen die langskomt krijgt gratis groen mee. En ja: dat wil zeggen dat ook de papa's op een fleurige attentie kunnen rekenen.

Ter plekke valt nog heel wat te beleven voor buurtbewoners. Er is de rondreizende serre vol weetjes over groen. Ook binnenin de bib is het om groen te doen: aan een infostand vertellen medewerkers van district Antwerpen alles over ‘Buurt in Bloei’. Buurtbewoners kunnen meteen een aanvraag doen voor een gratis geveltuin, groenslinger of boomvak in hun straat. Zo kunnen ze binnenkort dagelijks genieten van een groener Kiel.

Groene buurten zijn mooier, gezelliger en klimaatvriendelijker. Dat toont de bib, voor één dag helemaal Anders! Verder verklappen we nog niet teveel… Kom vooral zélf een kijkje nemen!

Programma

Ook de pers is van harte welkom om op maandag 15 augustus om 11 uur aan bibliotheek Kielpark (Wittestraat 10, 2020 Antwerpen) de groene bib te ontdekken.

Van 11 tot 12 uur:

Mogelijkheid tot interviews met:

  • Tom Van den Borne, districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken

Van 11 tot 15 uur:

  • Mogelijkheid om foto’s te maken van de groene bib
  • Buurt in Bloei-infostand voor buurtbewoners
  • Rondreizende serre vol weetjes over groen

Kom je de groene bib ontdekken? Bevestig je aanwezigheid aan de communicatiedienst van district Antwerpen (communicatie.districtantwerpen@antwerpen.be of 0494 28 09 44) tegen vrijdag 12 augustus 2022.

Meer info

Tom Van den Borne districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken, jeugd, senioren, leefmilieu
Anja van Stappershoef projectdeskundige groenprojecten, district Antwerpen
Story image

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen