Persuitnodiging: Reizen in het groen op unieke Buurt in Bloei-tram

Persuitnodiging: Reizen in het groen op unieke Buurt in Bloei-tram

7/6/2023

Op zaterdag 10 juni rijdt er éénmalig een unieke tram uit die binnenin volledig ingekleed wordt met 35 lopende meter groen. Reizigers die aan boord stappen van deze tram boordevol hangplanten, takjes en bloemen maken zo kennis met Buurt in Bloei. Twee groenhostessen geven alle geïnteresseerde reizigers meer info over de aanvraag van een gratis geveltuin, groenslinger, boomvak of regenton.

​District Antwerpen werkt samen met De Lijn aan deze opvallende stunt. Tramlijn 1 (die Luchtbal en Antwerpen Zuid verbindt) krijgt gedurende de hele dag een opmerkelijke, groene tram. Met deze actie wil district Antwerpen het vergroeningsproject Buurt in Bloei extra in de kijker zetten.

Programma

Ook de pers is van harte welkom om op zaterdag 10 juni om 9.52 uur een ritje te maken in deze groene tram. Tom Van den Borne (districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken) stapt mee op en beantwoordt onderweg graag alle vragen.

We verzamelen om 9.30 uur aan tramhalte 'Antwerpen Bres' (ter hoogte van Amerikalei 65). Hier kan je opstappen en een korte rit van 3 haltes meemaken om een kwartiertje later weer aan dezelfde halte uit te stappen.

Doe je graag een ritje op de groene Buurt in Bloei-tram? Bevestig dan even je aanwezigheid via communicatie.districtantwerpen@antwerpen.be tegen vrijdag 9 juni.

Meer info

Tom Van den Borne districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken, jeugd, senioren, leefmilieu
Anja van Stappershoef projectdeskundige groenprojecten, district Antwerpen

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen