Skip to Content
Reizen in het groen op unieke Buurt in Bloei-tram

Reizen in het groen op unieke Buurt in Bloei-tram

10/6/2023

Vandaag rijdt er éénmalig een unieke tram door Antwerpen. De tram op tramlijn 1 is binnenin volledig ingekleed met 35 lopende meter groen. Reizigers die op zaterdag 10 juni aan boord stappen van de wagons boordevol hangplanten, takjes en kleurrijke bloemen maken zo kennis met Buurt in Bloei. Een groenhostess geeft alle geïnteresseerde reizigers meer info over hoe ze via www.buurtinbloei.be een gratis geveltuin, groenslinger, boomvak of regenton kunnen aanvragen.

​District Antwerpen werkt samen met De Lijn aan deze opvallende stunt. Tramlijn 1 (die Luchtbal en Antwerpen Zuid verbindt) krijgt gedurende de hele dag een opmerkelijke, groene tram. Vijf groendecorateurs waren druk in de weer om de honderden plantjes en rode bloemen nauwgezet in het traminterieur te verwerken.

Tramlijn 1 als groene verbinding

Tom Van den Borne (districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken) stapte eerder vandaag op aan halte Bres voor zo'n fleurig ritje. Hij legt uit waarom tramlijn 1 letterlijk in de bloemetjes wordt gezet:

"Buurt in Bloei is er voor alle inwoners van district Antwerpen. Maar met onze Buurt in Bloei-acties willen we ons elk jaar richten op een specifieke wijk. Dit jaar zijn Luchtbal en Brederode aan de beurt. Tramlijn 1 zorgt voor een groene verbinding tussen deze 2 buurten. Met deze in het oog springende actie willen we alle inwoners van Luchtbal tot Antwerpen Zuid enthousiasmeren om hun buurt een stukje groener te maken. En dat kan heel makkelijk met de steun van district Antwerpen. Doe je aanvraag via Buurt in Bloei en je district zorgt voor gratis plantjes en de aanplanting. Zo werken we allemaal samen aan een gezellige, leefbare stad.”

De lagevloertram (type Albatros) reed aangekleed uit om 5.17 uur en kan je nog tot 18.51 uur spotten. Het is één van de nieuwste trammodellen die De Lijn in Antwerpen heeft rondrijden. ​ ​

Gratis groen via buurtinbloei.be

Elke inwoner van district Antwerpen kan een gratis groenproject aanvragen via buurtinbloei.be. De eerstvolgende deadline voor een aanvraag is 21 september 2023. Jouw groenslinger, geveltuin of boomvak wordt dan in het najaar aangeplant. District Antwerpen biedt ook financiële ondersteuning voor het aankopen en plaatsen van een regenton. Zo kan je al dat nieuwe (en reeds bestaande) groen in de buurt water te geven.

Meer info

Tom Van den Borne districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken, jeugd, senioren, leefmilieu
Anja van Stappershoef projectdeskundige groenprojecten, district Antwerpen

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen