Altijd prijs in de kermiskraam van Buurt in bloei

Altijd prijs in de kermiskraam van Buurt in bloei

19/5/2024

Op zondag 19 mei plaatste district Antwerpen éénmalig een unieke kermiswagen in het vernieuwde Zuidpark: de Buurt in bloei-kermiskraam. Geen grote achterwand gevuld met speelgoed, maar wel boordevol bloemen en plantjes. Er bengelden geen knuffelberen aan de luifel, wel gieters. Kortom: een 7 meter lange kermiskraam tjokvol groene prijzen!

​Nieuwsgierige voorbijgangers konden er gratis aan een koordje trekken en zo één van de 400 bloemen of plantjes winnen. De kermiskraam was ook uitgerust met meer dan 300 groene gadgets zoals gieters, tuiniersetjes, zaadbollen en bijenhotels. Veel prijzen, veel blije gezichten!

Deelnemers kwamen aan de kraam alles te weten over de voordelen van meer groen in hun buurt én kregen de kans om ineens een gratis geveltuin, groenslinger of boomvak aan te vragen. De bijzondere kersmissfeer was een leuke bonus.

Tom Van den Borne (districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken) waagde als eerste zijn kans en genoot van de groene ambiance ter plaatse: ​

“Elk jaar willen we onze inwoners met een opvallende actie enthousiasmeren om hun buurt een stukje groener te maken. Deze unieke kermiskraam slaagt daar voortreffelijk in. Maar ook als je niet aan onze groene kermiskraam gepasseerd bent, kan je in de prijzen vallen. Want bij Buurt in Bloei is iedereen een winnaar. Surf nu naar buurtinbloei.be en vraag er je gratis geveltuin, boomvak of groenslinger aan. Onze inwoners doen enkel de aanvraag, wij zorgen nadien voor de aanplanting en de gratis plantjes. Of om in het kermisjargon te blijven: altijd prijs!”

 

Gratis groen via buurtinbloei.be

Elke inwoner van district Antwerpen kan een gratis groenproject aanvragen via buurtinbloei.be. De eerstvolgende deadline voor een aanvraag is 21 september 2024. Jouw groenslinger, geveltuin of boomvak wordt dan in het najaar aangeplant. District Antwerpen biedt ook financiële ondersteuning voor het aankopen en plaatsen van een regenton. Zo kan je al dat nieuwe (en reeds bestaande) groen in de buurt water te geven.

Meer info

Tom Van den Borne districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken, jeugd, senioren, leefmilieu
Anja van Stappershoef projectdeskundige groenprojecten, district Antwerpen

 

 

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen