Persuitnodiging: altijd prijs in de kermiskraam van Buurt in bloei

14/5/2024

Op zondag 19 mei plaatst district Antwerpen éénmalig een unieke kermiswagen in het vernieuwde Zuidpark: de Buurt in bloei-kermiskraam. Geen grote achterwand gevuld met speelgoed, maar wel boordevol bloemen en plantjes. Er bengelen geen knuffelberen aan de luifel, wel gieters. Kortom: een 7 meter lange kermiskraam tjokvol groene prijzen!

​Nieuwsgierige voorbijgangers kunnen er gratis aan een koordje trekken en zo één van de vele plantjes of groene gadgets winnen. Aan de kraam komen ze ineens alles te weten over de voordelen van meer groen in hun buurt én kunnen ze ineens een gratis geveltuin, groenslinger of boomvak aanvragen bij district Antwerpen.

Programma

Ook de pers is van harte welkom op zondag 19 mei om 11.30 uur in het Zuidpark (hoek Scheldestraat en Vlaamse Kaai) om ​ hun kans te wagen aan de Buurt in bloei kermiswagen. Tom Van den Borne (districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken) trekt als eerste aan een koordje en opent zo officieel deze bijzondere kermiskraam. Hij geeft er uitleg over alle gratis vergroeningsmogelijkheden die dankzij Buurt in bloei mogelijk zijn.

Meer info

Tom Van den Borne districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken, jeugd, senioren, leefmilieu
Anja van Stappershoef projectdeskundige groenprojecten, district Antwerpen

 

 

Over District Antwerpen

District Antwerpen is de kern van een bruisende, leefbare en moderne stad. Als het lokale aanspreekpunt voor alle inwoners van postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 houdt district Antwerpen een vinger aan de pols bij alles wat er leeft binnen haar wijken om daar op een verrassende en innoverende manier op in te spelen. 

Op www.districtantwerpen.be lees je meer nieuws over district Antwerpen en al haar verschillende beleidsdomeinen, events en projecten. Sport of cultuur, jeugd of senior, feest of groen, ondersteuning voor verenigingen en bewoners, verbeteringswerken aan straten of inspraak en participatie: in alles wat district Antwerpen doet wil het inwoners met elkaar verbinden om zo het grootste district van Antwerpen samen nog boeiender maken.

District Antwerpen
Mechelsesteenweg 216
2018 Antwerpen